tiistai 19. heinäkuuta 2011

Luvassa lankailua kerrakseen.

Päätin vaihtaa maisemaa ja muuttaa tänne Bloggeriin. Neulontajuttujen lisäksi kirjoittelen jatkossa myös ompeluprojekteista.

Ompelutöitä olen tehnyt viime aikoina aika harvakseltaan. Syinä tähän tuuriompeluun ovat muun muassa uusien vaatteiden houkuttelevan edulliset hinnat (ihan perusvaatteita ei kannata edes ruveta itse tekemään, tulevat henkkamaukan kuteita kalliimmiksi) ja tilanpuute. On käsittämättömän ärsyttävää joutua kantamaan ompelukonetta huoneesta toiseen, virittää kone valmiiksi, kaivaa ompeluvälineet ja kankaat komeroista ja ompelutuokion päätteeksi siivota kaikki taas pois. Tähän tulee toivottavasti muutos jo ensi vuonna...

Esittelen blogissa kankaasta vaatteeksi eli alusta loppuun -meinigillä tehtyjä vaatteita, mutta myös vanhojen ja uusien vaatteiden virittelyä. Valmiiden vaatteiden virittäminen on helpompaa, hauskempaa ja usein myös huomattavasti halvempaa kuin vaatteiden tekeminen alusta loppuun itse, syy tähän on kankaiden korkeahkot hinnat suhteessa valmiiden vaatteiden hintoihin. Omat virittelymateriaalini haenkin pääasiassa kirpputorilta, mutta toisinaan myös henkkamaukan tai muun edullisen vaatekaupan valikoimista.

Ompelijana olen vielä amatööritasolla; neulominenkin sujuu jo paljon paremmin kuin ompelu, vaikka opettelin neulomaan vasta vajaa pari vuotta sitten. Sen vuoksi teen vaatteet yleensä aina kaavojen ja ohjeiden avulla. Yritän muistaa aina mainita, mistä ohje on peräisin, että samalla tasolla olevat ompelijanalut saavat vinkkejä itselleen. Samoin neuleiden kohdalla kerron aina, mistä ohjeen löytää. Pääasiassa neulon tällä hetkellä Novitan ja jonkun verran myös Garnstudion ohjeilla.