sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Pipoja, pipoja...

Olen värkännyt viime aikoina pipoja pakkaskelejä odotellessa. Pipolankoja on vielä jäljellä, eli urakka jatkuu. Tässä kuitenkin tähänastiset tekeleet:


Nämä pipot on tehty Anttilan Minni-langalla. Tarkoitus oli tehdä vain yksi lapsen pipo, mutta ensimmäisestä versiosta tuli liian suuri. Niinpä se jää omaan käyttööni kevätpipoksi. Toisella yrittämällä onnistuin tekemään oikean kokoisen pipon, johon lisäsin lopuksi myös tupsun. Malli on Novitan kevät 2010-lehdestä nro 86. Pintakuvio on helppoa, mutta aika hienon näköistä pitsiä. Minni-lanka on muuten todella riittoisaa, näihin kahteen meni vajaa kerä.


Innostuin pipojen pitsikuviosta niin, että värkkäsin vielä vauvan lapaset Novitan Nalle aloe vera -langasta. Ohje löytyy samasta paikasta kuin piponkin.



Novitan Crystal-lanka jäi vuosi sitten ostamatta, kun en ollut tarpeeksi nopea. Aikomuksena oli ostaa sitä mustana, mutta myöhästyin armottomasti. No, tämä pinkki väri on tietysti pirteämpi:) Kaulurin ja pipon ohje löytyy Novitan talvi 2011 -lehdestä. Tein kaulurin ensin ohjeen silmukkamäärällä, mutta siitä tuli aivan liian löysä. Ja sitä paitsi Crystal venyy jonkin verran käytössä, joten kannattaa vähentää ainakin 10 silmukkaa, jos haluaa että kauluri lämmittää kaulaa. Pipo sen sijaan on ihan hyvän kokoinen ohjeen mukaisella silmukkamäärällä.



Lankaa jäi yli jonkin verran, joten tein vielä tällaisen pipon virkkaamalla ja neulomalla. Sivuun virkkasin jättikokoisen kukkasen, joka viimeistelee pipon aika hienosti.



Viimeinen pipo on Novitan Noki-langasta, ohje löytyy myöskin Novitan talvi 2011 -lehdestä. Siinäpä ne tällä kertaa, nyt keskeneräisten töiden kimppuun... Ai niin, tänä vuonna onnistuin välttämään lanka-alen houkutukset lukuunottamatta violettia Jamboa, jota tarttui mukaan viisi kerää. Huima parannus viime tammikuusta!