tiistai 28. helmikuuta 2012

Tunikan uusi elämä

Viime viikolla satuin eksymään ensimmäistä kertaa paikalliseen SPR:n Kontti-kierrätysmyymälään, jossa oli sattumoisin kassipäivät, eli jonkinmoinen varaston tyhjennysmyyntitapahtuma. Ideana oli, että muovikassillinen vaatteita maksaa viisi euroa, ja kassiin saa tunkea niin paljon vaatteita kuin pystyy sillä rajoituksella, että kassi pysyy ehjänä ja sitä pystyy kantamaan yhdellä kädellä.

Muovikassi käteen siis ja hullunkiilto silmissä käymään vaaterekkejä läpi. Löysin parit housut ja paidan, jotka olivat hyväkuntoisia ja oikeankokoisia sekä -tyylisiä. Kassi oli kuitenkin vasta osin täynnä, joten virittäjä minussa heräsi henkiin, ja pian kassi täyttyikin sekalaisesta viritysmateriaalista.


Ensimmäiseksi työn alle pääsi tämä hopeinen tunika, joka oli minulle yhtä kokoa liian suuri ja malliltaan, no, vähemmän imarteleva. Tunika päätyi kassiin lähinnä kankaan takia, mutta kappaleiksi leikkaamisen sijaan päätin kuitenkin virittää siitä paremmin istuvan juhlatopin.


Leikkasin hihat irti ja ompelin reunat siisteiksi. Hartialinjaa piti vähän rypytellä ja laskostella, jotta siitä tuli istuvampi. Koska kaula-aukko oli todella suuri, pienensin sitä edestä ja takaa aika paljon.


Viritysvarastostani löytyi koristekiviä, jotka olin aikoinaan ottanut talteen muodottomaksi venahtaneesta trikootopista. Kivet ovat tosi nättejä, ja mikä tärkeintä, niissä on neulomisreiät valmiina.


Ja tältä se sitten näyttää! Alla tarkempi kuva yläosasta virittelyn jälkeen. Alaosaan en tehnyt muutoksia.


Selkäosa muutti muotoaan pussimaisemmaksi, eikä tunika enää roiku takaa.


Tämän topin hinnaksi tuli jotain euron murto-osia, koska sain kassiin mahtumaan ainakin kymmenen vaatekappaletta. Katsotaan mitä keksin niistä muista... :)

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pallolapaset

Yli-isojen neuleprojektien uuvuttamana päätin tehdä välillä jonkun pienen työn, jotta saisin nähdä pitkästä aikaa jonkun työn valmistuvan. Niinpä neuloin vapaapäivänäni lapaset ylijääneestä Kelosta, lapasten ohje on muistaakseni Novitan talvi 2011 -lehdessä. Lapaset valmistuivat melko nopeasti, aikaa meni yksi elokuva per lapanen (elokuva on minusta aika hyvä mittayksikkö neuletöiden kestolle.) Ohjeessa lapasten koristeeksi on virkattu pingviini, mutta päätin itse virkata niihin palloja.



Ajatus palloihin tuli Desigualin (http://world.desigual.com/) vaatteista, joihin törmäsin Barcelonan reissulla. Ne ovat hauskan erilaisia ja kuoseissa on mm. noita värikkäitä palloja. Nykyään Desigualia saa myös Suomesta Aleksi 13:sta, mutta ovat vaan sen verran hintavia vaatteita, ettei niitä ihan joka palkasta ostella. Onneksi ideoiden lainailu omaan käyttöön on ihan ilmaista:)

tiistai 21. helmikuuta 2012

Neulerintamalta ei mitään uutta.

Olen taas pitänyt kovasti taukoa kirjoittamisesta. Syynä tähän on Täydellinen Tuottamattomuuden Tila, jonka olen saavuttanut haalimalla liian monta evvk-työtä. Evvk tarkoittaa sen tutumman merkityksen lisäksi minun neuletöideni kohdalla myös sanoja Eivät Valmistu Varmaankaan Koskaan. Aikani kuluksi listasin ohjeita Täydellistä Tuottamattomuuden Tilaa tavoitteleville (olkaa hyvät vain, eipä kestä kiittää...):

1. Haali mahdollisimman monta neuletyötä tehtäväksi samanaikaisesti.
2. Pidä huolta siitä, että työt ovat riittävän isoja ja vaativia.
3. Parhaita töitä ovat ne, joiden kuvioita joudut lunttaamaan koko ajan ohjeista. Näin varmistat sen, ettei työ vaan valmistu joutuisasti ja ikään kuin huomaamatta televisiota katsellessasi.
4. Tee kutakin työtä vuorotellen, ja pidä huoli siitä, että pidät kustakin työstä aina kunnon tauon, jotta varmasti unohdat tauon aikana neuletyötä koskevat kuviot, osien korkeudet, itse kehittelemäsi niksit ja muut seikat, joiden muistaminen saattaisi jouduttaa työn valmistumista, koska et joutuisi palauttamaan niitä mieleesi joka kerta uudelleen. (Olipas pitkä lause. Melkein jo unohdin kesken lausetta, mitä olin sanomassa. Muistini on tunnetusti kovin lyhyt, mikä edesauttaa tietysti töiden hidasta valmistumista.)

Näiden ohjeiden avulla pääset ihmettelemään, miten on mahdollista neuloa joka ilta niin, ettei mikään tule valmiiksi. Pakettiin sisältyy täysi tyytymättömyystakuu!

:P