perjantai 28. joulukuuta 2012

Pehmeiden pakettien päivitys

Nyt on joulu ohi, ja aika päivittää vuoden viimeiset tekeleet. Kuten jo muutamana aikaisempanakin vuotena, pukinkontista löytyi joitakin pehmeitä paketteja.


Tämä tyyny on tehty Novitan Jambosta, en muista enää menekkiä (olisko n. 2,5-3 kerää?) tai silmukkamääriä, ilman ohjetta tehty kasin puikoilla. Pintakuviona on neljä palmikkoa, ja yksi sivu pysyy kiinni puisilla napeilla.


Purosta tehty pipo löytyi yhdestä paketista, tämän ohje löytyy Novitan talvi 2010 -lehdestä (malli 20.) Kiinnitin palmikkojen lomaan muutamia puunappeja koristeeksi ohjeessa mainittujen niittien sijaan.



Purosta tuli tehtyä muutakin, tämä lapsen pipon ohje löytyy Novitan kevät 2012 -lehdestä. Värit kiertyvät pipossa kauniisti, sillä se on neulottu palmikoiden vuoksi tasona. Lankaa jäi sen verran, että värkkäsin tässä välipäivinä vielä pipoon sopivan kaulurin, jonka ohje löytyy samaisesta lehdestä.

 


Lankakorissa on vielä muutama oma projekti kesken, Puro-villatakki ja Delight-huivi pitäisi saada valmiiksi että pääsee uusien projektien pariin. Tästä vuodesta on pakko mainita se, että olen kiitettävästi onnistunut olemaan hamstraamatta lankaa. Lankavarastoni on jopa pienentynyt viime vuodesta, eli olen neulonut enemmän kuin ostanut uutta lankaa. Ehkä annan nyt itselleni luvan ostaa alennusmyynneistä hiukan lankaa, mutta vain sellaista, mikä on muutenkin hankintalistalla. Saa nähdä miten siinä onnistun! ;)

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Still alive and knitting!

Hahaa, kerrankin keksin vetävän otsikon! Olen selvästi lukenut Fingerboria tarpeeksi (eli aivan liikaa...)

No, asiaan. On tullut taas vähän pidettyä taukoa blogaamisesta, mutta puikot eivät suinkaan ole pysähtyneet,  vaikka lankakori ja muukin irtaimisto omistajineen on muuttanut tässä välissä Suomen vanhaan pääkaupunkiin. Neuletöistä myöhemmin lisää, esittelen tässä välissä yhden viime kesänä valmistuneen tekeleen.



Ompelin eräälle pienelle prinsessalle syntymäpäivälahjaksi tällaisen mekon. Ohje löytyi Suuren Käsityölehden prinsessaliitteestä. Mekon ompelu oli varsin mukavaa puuhaa, ja vaikka suunnittelin aluksi pitäväni mallin yksinkertaisena, innostuin kirjailemaan liehukkeisiin kukkasia ja taittelemaan helmaan satiininauhasta koristeellisen nauhan. Prinsessan vakioasuste eli kruunu syntyi pahvista, päälle on liimattu kangasta ja nappeja. Kruunu pysyy päässä satiininauhalla, joka sidotaan pään taakse.




Tällä hetkellä on tonttupajassa kiirettä, mutta yritän ehtiä päivittämään valmistuneet työt tässä lomien aikana. Siihen asti, näkemiin. (-> olen myös katsonut tarpeeksi uutisia...)