tiistai 28. helmikuuta 2012

Tunikan uusi elämä

Viime viikolla satuin eksymään ensimmäistä kertaa paikalliseen SPR:n Kontti-kierrätysmyymälään, jossa oli sattumoisin kassipäivät, eli jonkinmoinen varaston tyhjennysmyyntitapahtuma. Ideana oli, että muovikassillinen vaatteita maksaa viisi euroa, ja kassiin saa tunkea niin paljon vaatteita kuin pystyy sillä rajoituksella, että kassi pysyy ehjänä ja sitä pystyy kantamaan yhdellä kädellä.

Muovikassi käteen siis ja hullunkiilto silmissä käymään vaaterekkejä läpi. Löysin parit housut ja paidan, jotka olivat hyväkuntoisia ja oikeankokoisia sekä -tyylisiä. Kassi oli kuitenkin vasta osin täynnä, joten virittäjä minussa heräsi henkiin, ja pian kassi täyttyikin sekalaisesta viritysmateriaalista.


Ensimmäiseksi työn alle pääsi tämä hopeinen tunika, joka oli minulle yhtä kokoa liian suuri ja malliltaan, no, vähemmän imarteleva. Tunika päätyi kassiin lähinnä kankaan takia, mutta kappaleiksi leikkaamisen sijaan päätin kuitenkin virittää siitä paremmin istuvan juhlatopin.


Leikkasin hihat irti ja ompelin reunat siisteiksi. Hartialinjaa piti vähän rypytellä ja laskostella, jotta siitä tuli istuvampi. Koska kaula-aukko oli todella suuri, pienensin sitä edestä ja takaa aika paljon.


Viritysvarastostani löytyi koristekiviä, jotka olin aikoinaan ottanut talteen muodottomaksi venahtaneesta trikootopista. Kivet ovat tosi nättejä, ja mikä tärkeintä, niissä on neulomisreiät valmiina.


Ja tältä se sitten näyttää! Alla tarkempi kuva yläosasta virittelyn jälkeen. Alaosaan en tehnyt muutoksia.


Selkäosa muutti muotoaan pussimaisemmaksi, eikä tunika enää roiku takaa.


Tämän topin hinnaksi tuli jotain euron murto-osia, koska sain kassiin mahtumaan ainakin kymmenen vaatekappaletta. Katsotaan mitä keksin niistä muista... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti