maanantai 10. heinäkuuta 2017

Vauvan neuletakki

Sukumme uusin tulokas näki päivänvalon tämän kesän ensimmäisenä päivänä. Neuloin hänelle Dropsin Merino Extra Fine -langasta  raglanjakun, jonka hihoissa kulkee palmikko.



Malli on mielestäni aika kiva, ja ohje siihen löytyy tästä linkistä. Langat ostin tuttuun tapaan Käsityökeskus Tuumasta, joka löytyy Turun keskustasta osoitteesta Kauppiaskatu 8 (Mehiläisen talo.) Myös napit ovat samasta paikasta, ja suosittelenkin tätä putiikkia nappeja etsiville, sillä valikoima on todella hyvä! 

Napinlävet neuloin vahingossa väärälle puolelle, eikä taida olla eka kerta. Turun linnan kierroksella muuan opas tiesi kertoa, että tämä omituinen eri sukupuolten napitussääntö juontaa juurensa keskiajalta asti, sillä silloin kirkossa istuivat naiset ja miehet eri puolella (naiset vasemmalla ja miehet oikealla.) Tämän vuoksi napituksen piti mennä niin, ettei vastakkainen sukupuoli näkisi paidan sisään, sillä sehän olisi omiaan viemään ajatukset vallan muualle kuin taivaan ukkelin palvontaan (hehe...) Kuulin tämän juuri saatuani neuletakin valmiiksi, ja päätin että olkoot... ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti