sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Knit 'n' Tag 2015 Turussa

Eilen koitti taas odotettu päivä, kun viimeksi kaksi vuotta sitten järjestetty Knit 'n Tag -tapahtuma järjestettiin Turussa. Jokiranta oli aamusta alkaen täynnä iloista porukkaa, kun puita puettiin neuleisiin.

Oman työni aiheena oli tällä kertaa Pacman, tuo ikimuistoinen tietokonepeli menneiltä vuosikymmeniltä. Työn aloitin joskus helmi-maaliskuussa ja tällä kertaa työ valmistui aika nopeasti johtuen siitä, etten tehnyt pohjaverkkoa, vaan sidoin hahmot langalla suoraan puuhun. Työ on tehty virkkaamalla, ja valmiita ohjeita ei ymmärrettävästi ollut, vaan sävelsin taas omasta päästäni.



Työn ripustamisessa meni tovi, koska olin päättänyt jättää sommittelun paikan päällä tehtäväksi. Työtä ripustaessani moni ohikulkija pysähtyi kuvaamaan työtä ja juttelemaan niitä näitä, mikä oli oikein mukavaa. Eräskin espanjaa puhuva herra intoutui imitoimaan pelin ääniä lapsilleen ja taiteilijalle itselle. Oli siinä vähän naurussa pitelemistä... :D 






Sain paljon hyvää palautetta, ja yllättävän moni (odotetusti 30+ ikäinen) tunnisti pelin. Moni tuntui olevan innoissaan puissa olevista neulegraffiteista ja toivoi niiden jäävän pysyvästi paikoilleen. Työt ovat kuitenkin viime kerran tapaan puissa paikoillaan kaksi viikkoa, sen jälkeen jokaisen täytyy käydä purkamassa työnsä.

Loppusijoitus on tällä kertaa itselleni kysymysmerkki. Viimeksi lahjoitin graffitini, mutta tänä vuonna niitä ei kerätä mihinkään järjestäjien toimesta. Mielelläni antaisin graffitin kyllä jollekin taholle, joka laittaisi sen pysyvästi esille muiden iloksi. Tai sitten toimin niin kuin oikea graffititaiteilija, ja ripustan sen jonnekin kysymättä keneltäkään lupaa. ;)

Kaikista töistä en ehtinyt napsia kuvia, mutta Knit 'n' Tag Turku -Facebook -sivuilla on aika kattavasti kuvat kaikista töistä. Työt olivat tälläkin kertaa taidokkaasti tehtyjä, värikkäitä ja kekseliäitä. Jos mahdollista, niin kannattaa käydä paikan päällä ihailemassa. 

Toivottavasti tapahtuma järjestetään jatkossakin, seuraavan työn aihe muhii jo pääkopassa... 



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti