maanantai 10. lokakuuta 2016

Pipo kahdella tupsulla

Talvi tekee pikkuhiljaa tuloaan, ja niinpä lämpimät asusteet ovat taas ajankohtaisia ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pikkuihmisillä on näissäkin omat muotinsa, ja tällä hetkellä erityisen suosittuja vaikuttavat olevan Gugguun tuplatupsupipot. Päätin askarrella vähän vastaavanlaisen kummitytölleni, sillä ovathan nämä pipot kieltämättä aika hellyyttävän näköisiä:)Langaksi valikoitui Dropsin Lima, joka on 65% villaa ja 35% alpakkaa. Päädyin tähän toivotunlaisen värin ja materiaalin perusteella, ja aika hyvältä valinnalta tämä vaikuttaakin. Langat ostin Käsityökeskus Tuumasta, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus täällä Turussa. Tuumasta löytyykin aika hyvä valikoima Dropsia, ja tilauksiin pystyy kuulemma vaikuttamaan, jos jotain tiettyä väriä on haussa. Mukavaa, että Dropsia voi ostaa ihan kotikaupungin kivijalkaliikkeestäkin! Aiemmin olen tilannut Dropsit netistä, mutta siinä jää se ah niin tärkeä lankojen hypistelyvaihe pois...Koska en ole mikään virkkausmestari, en todellakaan voinut lähteä taikomaan tätä päähinettä omasta päästäni. Jonkin tovin etsiskelin sopivaa ohjetta, ja päädyinkin tähän ohjeeseen. Muuten pipon voi virkata ihan ohjeen mukaan, mutta ohjeessa olevat sarvet ja muut härpäkkeet jätetään tietysti pois. Tähän kokoon (12/18 kk) meni lankaa aika tarkkaan 2 kerää eli 100g. Tupsuihin menee yllättävän paljon lankaa, sekin tuli opittua... onneksi ostin lankaa neljä kerää, eli voin askarrella tähän vielä vaikka kaulurin kaveriksi.


Lisäsin lopuksi pipoon fleecevuorin, jotta se pitäisi myös tuulta ja olisi muutenkin lämpimämpi. Pipon vuoritus oli minulle operaationa ihan uusi, mutta onneksi tähänkin löytyi netistä neuvoja. Hyvä ohje löytyy esimerkiksi Tekee ja purkaa -blogista. Tuolla on ihan tulostettava kaavakin, tosin minä peruslaiskana leikkasin vuorin kankaasta free-handina eli vähän sinne päin. Ihan hyvä tuli silti:)

2 kommenttia:

  1. Ihana pipo! Kivijalkakaupassa on sekin etu että näkee värisävyn kunnolla. Itse tilasin violettia lankaa netistä ja se oli mielestäni viininpunaista. No, tuli nekin käytettyä, mutta piti laittaa uusi tilaus menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Värikartat todella näyttävät ruudulla hiukan erilaiselta kuin livenä, lehtien värikartoista puhumattakaan...

      Poista